Привіт. Я не знаю, які тобі ставили діагнози та на якій підставі.Ну у меня нету тупо способности отдыхать. У меня просто все тело бесконечно напрягается и я все силы трачу чтобы это блокировать или как то отвлекаться. А еще бесконечная музыка в голове. Короче просто пизда полная. Нейролептики еле еле помогают, я уже думал на галоперидол перейти хз или он поможет.
Ну представь я просто если лягу меня как в эпилепсии начинает накрывать и эти напряжения бесконечны, чтобы я с ними не делал. Или если сяду, сразу закидывается голова и напряжение в шее ебанутое, потом оно переходит в позвоночник и так волнами. Уже что не пытался делать, проживать, концентрироваться и т.д.
Как будто завис в бесконечном глюке. Это после психоза. Как будто психика сломалась и все гг.
Те, що я бачу з твоїх слів схоже на СДВГ, який перейшов в тривожну депресію, який чомусь лікували нейролептиками.
Звичайно, щоб уточнити діагноз потрібно протестуватись у клінічного психолога (приватного та гарного - можу дать контакти, якщо треба) при наявності натхнення та грошей.
Також в мережі є повно тестів для самодіагностики. але самодіагностика не є остаточним висновком.
У мене СДВГ досягає таких цікавих граней - що я теж іноді думаю, що пора чи то стрілятись чи то вішатись. Бо нема сил ані зосередитись ані розслабитись. У мене постійний тонус м'язів. Прям кам'яні м'язи. Через що болить спина, шия, ноги - та усе. І да - спорт не допомагає - бо тільки виснажує. У моєму випадку я не отримую від спорту ані дофаміну ані ендорфінів. Так буває.
Мої поради:
Перше, що потрібно зробити - осознати. Осознати себе та свої тіло, свій мозок. Так це усе ти і є. Твоє тіло, твій мозок, твоя лімбічні система та твої лобні долі мозку, де твоя особистість. Твій мозок та твоє тіло чхати хотіли на твою особистість. І це теж треба прийняти. І можливо єдиної чарівної таблетки не існує - але якщо і так пизда і сяк - то ти сам для себе - поле для експериментів. Для себе я вирішила саме так. Бо жити в депресії, дивитись ковьйор та судорожно смикати лапками - ніякої психики не вистачить. І я вирішила жити. І страх пішов.
Щодо речовин:
ЛСД /Псилоцибін на високих дозах (220мкг лсд або 2,5-4 грама сухих грибів) допомагають розчинитись у всесвіті та дещо пролікувати внутрішню біохімію мозку. Іноді треба повторювати декілька разів з періодичність в місяць (але не менше двох тижнів).
ЛСД /Псилоцибін в мікродозингу можуть допомогти жити повсякденне життя (на собі ще тільки збираюсь тестувати та вести щоденник)
МДМА допомагає відкрити шлюз емоцій. Підвищує емпатію, дозволяє проговорити комусь усе, що тебе бентежить. Якщо є проблеми в емоційній сфері - може допомогти їх вирішити. А може не допомогти. СДВГ та депресію не лікує. Тим більше від нього відхода жорсткуваті на м'язову активність.
Нейролептики не допомагають взагалі ніяк. тобто вони навпаки вбивають тебе. Бо забирають сили жити, а також забирають сенс.
Нейролептики діють по принципу заткнути собою рецептор. Тобто в заткнутий рецептор потім не попадає потрібний нейромедіатор. А також не стає сил на "буйні прояви" психозів. Тобто - у себе з життя я нейролептики виключила повністю. Я добре відрізняю де у мене глюки, а де ні))))
!!! під дією нейролептиків - вживати будь-які речовини, які діють на дофамін та серотонін - чистой переводняк. бо рецептори усе одно заткнуті і речовина не подіє.
Загальне:
Розслаблення. Масаж (навіть самомасаж), теплі ванни перед сном по півгодини кожен день. Зелений чай протягом дня. Можна пити всякі трав'яні збори для розслаблення нервової системи. Обов'язково вітаміни групи B та магній. Добре б здати аналіз на вітамін Д. Але якщо ти рідко буваєш на сонці - то можна навіть на здавати - а починати пити з дозування 2000 мгк. Оов'язково Омега 3 вітаміни. перевірити гемоглобін. Якщо низький - пропити залізо.
Соціальна активність - не давати собі бути в повній ізоляції. Спілкуватись з людьми, бажано з тими, хто підтримує та розуміє твою проблему. Хоч тут на форумі, щоб можна було поділитись та отримати підтримку. Тому що обезцінювання проблеми її не вирішить.
Спостереження за собою. Як організм реагує на речовини, зміну режиму харчування, вітаміни. Один шаг за раз. І усе вийде. )