Ні, хоч ДШВ і ШБ є пріоритетними в комплектуванні. Це все залежить від конкретного ТЦК і їх мобілізаційної директиви. Це типу список підрозділів,які потребують комплектування.
Наприклад, мій бат медичний, але ми були в директиві парочки ТЦК. І ми як робили, наш рекрутер постійно їздив в ТЦК і пропонував там призовникам співбесіду і відбір до нас. Є люди, які розуміючи своє положення погоджувались на відбір і проходили співбесіду, потім їх відібраних вже наші супроводжували на ВЛК.
У мене особисто було по іншому, бо я мобілізовуватись йшла добровільно, завчасно домовившись з підрозділом і за посаду. Нас добровільно зібраних поділили на групки. Нас було 9 дівчат, ми приїхали під ТЦК,нас зустрів рекрутер, ми без черги пройшли в ТЦК, за оформленням документів і направленням на ВЛК. В той же день,нас відвезли в лікарню на ВЛК. Хто пройшов за один день вже ввечері отримали військовий квиток. Мені ВЛК довелося проходити майже тиждень, бо мені призначали дообстеження по зору. Але я пройшла і отримала свій воєннік, оформилась і все, in the army now.