• ⬇️SHOPSTARSHOP⬇️ Клады 🔹 Отправки в день оплаты!📦 Качество 🔥 Контакты: @shopstarshop7
  • ❗️BAT24.VIP❗️▪️Опт: мини от 2г/крупный от 1кг▪️Готовые Клады24/7 / Почта▪️📢В поисках сотрудников! ✍️ Контакты: ЖМИ
  • ЧТО ТАКОЕ КОКАИН? КАКОВЫ ЭФФЕКТЫ? КАКОВА ТИПИЧНАЯ ДОЗА? КАК УПОТРЕБЛЯЕТСЯ? ПРОВЕРКА НА ЧИСТОТУ? ОТКРЫТЬ

• Маркетплейс в Telegram:🚪DOORS

Як регулярне зависання на RC-форумах впливає на тебе 👻 👻 👻

Borborigmo

Конфуций
Повідомлення
3 720
Репутація
5 990
Вподобайки
7 201
Бали
2 530
Прочитав на днях цікаву книгу, на жаль, не знайшов перекладу на рос/укр. Connected The Amazing Power of Social Networks and How They Shape Our Lives.
Книга пояснює, як соціальні зв’язки — навіть ті, про які ти не здогадуєшся — впливають на твої рішення, емоції, звички, здоров’я і навіть рівень щастя.
Автори показують, що ми не окремі індивіди, а частини величезної мережі, яка має власні закони поширення і взаємодії — майже як інтернет або епідемія.

Цікавий приклад:​

Якщо твій друг товстіє, ймовірність того, що ти теж набереш вагу, зростає на 45%.
Але ще дивніше — якщо товстішає друг твого друга, з яким ти взагалі не знайомий, твій ризик зростає на 20%!
1745478246839.png

Спілкування з людьми — навіть в онлайні — реально змінює твою хімію, психіку, когніцію і настрій. А як висновки з книжки можна накласти на наше спілкування на форумі?. Давайте розбиратися. Можливо для когось це буде корисним.

1. Вплив середовища: навіть віртуального

Ти вбираєш стиль думок, реакцій, поглядів, навіть емоційний тон.
Коли ти регулярно читаєш/пишеш у спільноті, де:
  • нормалізуються втечі від реальності, прокрастинація, різні види крайнощів,
  • часто присутні самоприниження, знецінення, параноя (гарна спроба, товаришу майор) або підозрілість (без проб не розібратися),
  • спілкування йде в стилі «виживання, а не зростання» —
то твоєму мозку доводиться постійно адаптуватися, навіть якщо ти “просто читаєш мої тріп-репорти”.

Мозок не відрізняє “мої думки” від “думок у потоці”.
Всі вони — частина твоєї нервової системи.

2. Дзеркальні нейрони і емоційне інфікування

Коли ти читаєш коментар когось із темними, загнаними думками (@Nukleon привіт) — ти віддзеркалюєш це несвідомо.

Особливо якщо ти сам:
  • уразливий (а ми тут всі уразливі, бо інакше б тут не реєструвалися),
  • не зовсім стабільний зараз,
  • або шукаєш контакту хоч із ким-небудь
Тоді емоції інших стають твоїми фоном.
І ти вже сумний, роздратований або порожній — навіть якщо думав, що це не вплине (так як після третьої на день дрочки).

3. Порівняльне мислення і ідентифікація

Коли ти довго в середовищі, де всі мають схожі проблеми на твої, мозок думає:

«Це нормально. Це реальність. Це я теж.»

Навіть якщо тобі не пощастило стати наркоманом в житті — ти починаєш думати “як умовний залежний”:
  • короткий горизонт планування (го на рулю),
  • фокус на «вижити», «пережити», «зняти напругу» (виділіть пробу, христом-богом молю, відпишу шикарний тріп-репорт впродовж 48 годин),
  • уникання болю замість побудови сенсу.

4. Поведінкове зараження

Слова стають діями. Особливо якщо багато про щось говорити. (хто довго не наважувався вжити альфу, а потім наважився зрозуміє про шо я тут пишу)

Тобі не обов’язково буде хотітися вжити — але ти:
  • можеш почати більше фантазувати про це,
  • відчувати тягу, яка раніше не була актуальна,
  • знецінювати свої власні досягнення, бо порівнюєшся з іншими в ямі.

5. Але: не все чорне або біле

Якщо ти приходиш на форум свідомо, як спостерігач або оперативний працівник, чи троль з місією — це інше.

Ти можеш:
  • бути для когось опорою (hello Drug Psihiatr),
  • аналізувати поведінку з точки зору психології чи нейронауки,
  • тримати особисту дистанцію (емоційну й ідентифікаційну).
  • тролити наркоманів і отримувати від цього задоволення (не будемо тикати пальцем)
Але якщо ти часто зависаєш, просто «щоб побути серед своїх» — це поступово тягне вниз, не вгору.

Підсумок:​

Те, в якій “інформаційній кімнаті” ти перебуваєш щодня — впливає на тебе більше, ніж ти помічаєш.

Якщо форум тебе роз’їдає зсередини — не тому, що ти слабкий, а тому що ти живий, чутливий, справжній. І мозок твій хоче світла, а не багна. (hello MrDewitt)

Кому интересно, тот посмотрит.
Я начал хорошо понимать видео, примерно с 15-о просмотра.

Всё мимо статьи 🥴

все так, але головне питання - як далі діяти? дивитись на це зверху? відписатись? прийняти це як частину себе?

все так, але головне питання - як далі діяти? дивитись на це зверху? відписатись? прийняти це як частину себе?
згодом напишу, точніше чатджіпіті напише, а я поредагую зі своїми думками

Поведінкове онлайн зараження присутнє без сумніву як зареєструвався наново то досить швидко з'являється бажання згадати як же воно гребло раніше)

Поведінкове онлайн зараження присутнє без сумніву як зареєструвався наново то досить швидко з'являється бажання згадати як же воно гребло раніше)
читаю репорты на мет,но все они без нужного мне вайба, потому не ломает

Всегда были и есть такие уникумы которые просят забанить их аккаунт, а то у этих бедняжек силы волы не хватает.

Назад
Зверху Знизу