СРСР і наркотики вся правда.

GGterranova

Сектант
Повідомлення
136
Репутація
588
Вподобайки
156
Бали
138
У СРСР тема наркотиків завжди була дуже суперечливою. З одного боку, існувала ідеологія боротьби з наркотиками, з іншого – було багато різних психотропних та інших речовин, які використовувалися в медичних цілях, інколи навіть без належного контролю. Люди часто чують, що в СРСР «не було наркотиків» або що це була тільки «травка з Чуйської долини» чи «авганка». Але це далеко не вся правда.

Чи дійсно в СРСР не було наркотиків? 🤔

Це, мабуть, один з найбільших міфів про Радянський Союз. Так, офіційно наркотики були заборонені, але це зовсім не означало, що їх не існувало. Більше того, деякі з препаратів, які мали психотропний ефект, використовувалися в медицині, і багато хто не розумів їхнього впливу на організм та свідомість.

Психотропи та наркотики в медичній практиці 🧠💊

У СРСР було багато речовин, які можна було б вважати наркотиками за сучасними стандартами. Ось лише кілька прикладів:

1. Фенібут – цей препарат, створений у СРСР у 60-х роках, спочатку використовувався для лікування тривожних розладів, стресу та покращення когнітивних функцій. Відомо, що його навіть давали космонавтам для зменшення тривожності під час польотів 🚀. Але він має властивості, які можуть призвести до залежності при неконтрольованому використанні. Це був один із прикладів того, як психотропи застосовувалися в рамках медичних досліджень і навіть в космічних програмах.

2. Терен (теренін) – препарат, який використовувався для зниження тривожності і стресу. Може здатися, що це щось безпечне, але його вплив на психіку був помітний, хоча і не такий потужний, як у інших психотропів.

3. Амфетаміни та метамфетамін – ці речовини використовувалися для підвищення працездатності і для боротьби з втомою в космонавтів і навіть військових. Вони давали моментальне підвищення енергії та працездатності, але в кінцевому підсумку могли призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

4. Барбітурати – використовувалися для лікування тривожності та порушень сну, але вони мали сильний седативний ефект і при неправильному застосуванні могли стати небезпечними.

5. Кетамін – хоч це і анестезуючий засіб, він використовувався в певних експериментах і навіть для зняття стресу у важких ситуаціях, хоч і з великою кількістю побічних ефектів.

Наркотики з «авганки» і макуха 🌿🌍

Інша частина міфу про наркотики в СРСР – це уявлення, що єдині доступні наркотики були пов’язані з травою з Чуйської долини чи з маковою макухою. Але це теж не зовсім так. Так, у СРСР були проблеми з нелегальним обігом наркотиків, зокрема героїну та опіуму, які потрапляли в країну, зокрема з Афганістану. Однак більшість людей в СРСР не мали прямого доступу до цих наркотиків, а для тих, хто мав можливість, ці речовини були більш тяжкими та небезпечними, ніж ті психотропи, що використовувалися в медичних установах.

Що насправді відбувалося в СРСР? 🔒👀

У Радянському Союзі існувала велика прихованість навколо питання наркотиків. Багато психотропних препаратів виписувалися за рецептами лікарів, і їх широко використовували в лікувальних цілях. Проте через недостатнє розуміння їхнього впливу на довгострокове здоров'я, ці препарати могли викликати залежність або побічні ефекти, які не завжди були зрозумілі на той момент.

У той час не було належного контролю за медичним використанням деяких засобів, тому деякі люди могли потрапляти в ситуації, де психотропи використовувалися без належної медичної необхідності або під контролем.

Висновок 🧠🚨

Міф, що в СРСР не було наркотиків, а лише «травка з Чуйської долини», має мало спільного з реальністю. У СРСР були не тільки наркотики, а й багато психотропних препаратів, які могли змінювати свідомість, і використовувалися в медичних цілях. Однак навіть тоді, коли психотропи застосовувалися під контролем, вони могли мати серйозні наслідки для здоров’я. Тому важливо пам’ятати, що навіть у країнах з сильним контролем можуть бути ризики, пов
’язані з використанням таких засобів.
Повідомлення об'єднано автоматично:

СТАЛКЕРИ, ану признавайтесь! Хто також бігав на місцеві заброшки шукати чарівний ТЕРЕН в аптечках?=)

Останнє редагування:
Витя почти готовый кресты на кухне 😎

терен -был в солдатских аптечках -он защита от радиаций при ядерном взрыве - ух мы его и нажрались в армеики порнуха редкая

По моему темы каждые пол часа выкидывать нельзя

По моему темы каждые пол часа выкидывать нельзя
Так я розумію, але переживаю що ідея вилетить з голови та я не зможу нею поділитися в тій істині яка поступає
Повідомлення об'єднано автоматично:

Мак и конопля не наркотики ?
Не знаю ви мені скажіть, я тут заради ваших думок свої ж уже обдумав

Назад
Зверху Знизу