Психоделіки і робота мозку: як DMT впливає на свідомість?

TripBase

Сектант
Повідомлення
47
Репутація
278
Вподобайки
132
Бали
88

1920x1080_cmsv2_58398bc5-a512-5938-957d-bb2ea67d26b7-7473714.webp

Вчені з Імперського коледжу Лондона провели сканування мозку 20 добровольців під час прийому DMT і отримали важливі висновки.

Потужні психоделіки можуть посилювати зв’язки між ділянками мозку, що відповідають за уяву. Це виявило вдосконалене сканування мозку. Щоб краще зрозуміти, як психоделіки змінюють свідомість, вчені дослідили діметилтриптамін (DMT) — природний психоделік, що використовується у церемоніях аяуаски. Під час таких обрядів учасники п’ють напій під керівництвом шамана, що часто призводить до глибоких змін свідомості, яскравих видінь чи відчуттів, ніби людина потрапляє в інші виміри.

На відміну від LSD або псилоцибіну, вплив DMT триває лише кілька хвилин, а не години. Попри це, до цього часу було недостатньо даних про те, як саме цей психоделік змінює функції мозку.

Як проводилося дослідження?​

20 здорових добровольців отримали високі дози DMT шляхом ін'єкцій, після чого вчені сканували їхній мозок за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії (фМРТ) і електроенцефалографії (ЕЕГ).

• фМРТ реєструє зміни кровотоку, що виникають під час активності мозку.
  • ЕЕГ використовує датчики, прикріплені до голови, які вловлюють електричні сигнали мозку.

Ефект від DMT тривав близько 20 хвилин. Під час експерименту учасники суб’єктивно оцінювали свій стан за шкалою від 1 до 10.

Що показало сканування?​

Сканування виявило:

1. Зміцнення зв’язків між ділянками мозку. Особливо це стосувалося зон, які відповідають за уяву та інші "вищі" когнітивні функції.
  2. Зміни в мозковій активності. Вони торкалися як окремих ділянок мозку, так і зв’язків між ними.

Керівник дослідження, Крис Тіммерман з Центру психоделічних досліджень, зазначив:

"Ця робота є одним із найсучасніших поглядів на психоделічний стан свідомості. Більшість функцій мозку пов’язана з прогнозуванням і моделюванням навколишнього середовища. Мозок людини здатний створювати надзвичайно складні моделі реальності".

Як приклад, мозок заповнює прогалини у сприйнятті, коли ми дивимося на оптичні ілюзії.

Ритми мозку та "анархічний режим"​

Дослідження показало, що під впливом DMT порушуються звичні ритми мозкової активності. Замість звичного упорядкованого функціонування мозок переходить у "анархічний" режим, який сприяє створенню нових зв’язків і змін у сприйнятті.

Професор Робін Кархарт-Харріс, засновник Центру психоделічних досліджень, пояснив:

"Наші результати показують, що DMT значно змінює мозкові ритми, що зазвичай домінують. Це дозволяє мозку працювати в новому режимі, що відкриває можливості для дослідження свідомості".

Чому це важливо?​

Психоделіки, як-от DMT, стають потужним інструментом для вивчення того, як функції мозку пов’язані зі свідомістю. Подальші дослідження можуть допомогти краще зрозуміти природу свідомості та розробити нові методи лікування психічних розладів.

так себе исследование, буквально они сказали следующее: "под дмт мозг работает по-другому"...ебать открытие

Просо їм треба почитати Тріп Репорти і зрозуміти це )))

дмт-это не химка...ну или что ты считаешь химкой? так-то всё из атомов состоит...дмт в естественном виде присутствует в почти ЛЮБОМ животном и растении, я лично охуел, когда это узнал...но время, когда оно присутствует ограничено...например, у людей оно есть в мозге в момент рождения и момент смерти...его ещё называют "молекула бога"...дмт не зло. Просто это и не развлекуха. Я когда-то обязательно попробую его, но сейчас я чувствую, что не готов

дмт-это не химка...ну или что ты считаешь химкой? так-то всё из атомов состоит...дмт в естественном виде присутствует в почти ЛЮБОМ животном и растении, я лично охуел, когда это узнал...но время, когда оно присутствует ограничено...например, у людей оно есть в мозге в момент рождения и момент смерти...его ещё называют "молекула бога"...дмт не зло. Просто это и не развлекуха. Я когда-то обязательно попробую его, но сейчас я чувствую, что не готов
Если постоянно ебашить может крыша съехать.

Назад
Зверху Знизу