• ⬇️SHOPSTARSHOP⬇️ Клады 🔹 Отправки в день оплаты!📦 Качество 🔥 Контакты: @shopstarshop7
  • ❗️BAT24.VIP❗️▪️Опт: мини от 2г/крупный от 1кг▪️Готовые Клады24/7 / Почта▪️📢В поисках сотрудников! ✍️ Контакты: ЖМИ
  • ЧТО ТАКОЕ КОКАИН? КАКОВЫ ЭФФЕКТЫ? КАКОВА ТИПИЧНАЯ ДОЗА? КАК УПОТРЕБЛЯЕТСЯ? ПРОВЕРКА НА ЧИСТОТУ? ОТКРЫТЬ

• Маркетплейс в Telegram:🚪DOORS

Як регулярне зависання на RC-форумах впливає на тебе 👻 👻 👻

Borborigmo

Конфуций
Повідомлення
3 719
Репутація
5 970
Вподобайки
7 196
Бали
2 530
Прочитав на днях цікаву книгу, на жаль, не знайшов перекладу на рос/укр. Connected The Amazing Power of Social Networks and How They Shape Our Lives.
Книга пояснює, як соціальні зв’язки — навіть ті, про які ти не здогадуєшся — впливають на твої рішення, емоції, звички, здоров’я і навіть рівень щастя.
Автори показують, що ми не окремі індивіди, а частини величезної мережі, яка має власні закони поширення і взаємодії — майже як інтернет або епідемія.

Цікавий приклад:​

Якщо твій друг товстіє, ймовірність того, що ти теж набереш вагу, зростає на 45%.
Але ще дивніше — якщо товстішає друг твого друга, з яким ти взагалі не знайомий, твій ризик зростає на 20%!
1745478246839.png

Спілкування з людьми — навіть в онлайні — реально змінює твою хімію, психіку, когніцію і настрій. А як висновки з книжки можна накласти на наше спілкування на форумі?. Давайте розбиратися. Можливо для когось це буде корисним.

1. Вплив середовища: навіть віртуального

Ти вбираєш стиль думок, реакцій, поглядів, навіть емоційний тон.
Коли ти регулярно читаєш/пишеш у спільноті, де:
  • нормалізуються втечі від реальності, прокрастинація, різні види крайнощів,
  • часто присутні самоприниження, знецінення, параноя (гарна спроба, товаришу майор) або підозрілість (без проб не розібратися),
  • спілкування йде в стилі «виживання, а не зростання» —
то твоєму мозку доводиться постійно адаптуватися, навіть якщо ти “просто читаєш мої тріп-репорти”.

Мозок не відрізняє “мої думки” від “думок у потоці”.
Всі вони — частина твоєї нервової системи.

2. Дзеркальні нейрони і емоційне інфікування

Коли ти читаєш коментар когось із темними, загнаними думками (@Nukleon привіт) — ти віддзеркалюєш це несвідомо.

Особливо якщо ти сам:
  • уразливий (а ми тут всі уразливі, бо інакше б тут не реєструвалися),
  • не зовсім стабільний зараз,
  • або шукаєш контакту хоч із ким-небудь
Тоді емоції інших стають твоїми фоном.
І ти вже сумний, роздратований або порожній — навіть якщо думав, що це не вплине (так як після третьої на день дрочки).

3. Порівняльне мислення і ідентифікація

Коли ти довго в середовищі, де всі мають схожі проблеми на твої, мозок думає:

«Це нормально. Це реальність. Це я теж.»

Навіть якщо тобі не пощастило стати наркоманом в житті — ти починаєш думати “як умовний залежний”:
  • короткий горизонт планування (го на рулю),
  • фокус на «вижити», «пережити», «зняти напругу» (виділіть пробу, христом-богом молю, відпишу шикарний тріп-репорт впродовж 48 годин),
  • уникання болю замість побудови сенсу.

4. Поведінкове зараження

Слова стають діями. Особливо якщо багато про щось говорити. (хто довго не наважувався вжити альфу, а потім наважився зрозуміє про шо я тут пишу)

Тобі не обов’язково буде хотітися вжити — але ти:
  • можеш почати більше фантазувати про це,
  • відчувати тягу, яка раніше не була актуальна,
  • знецінювати свої власні досягнення, бо порівнюєшся з іншими в ямі.

5. Але: не все чорне або біле

Якщо ти приходиш на форум свідомо, як спостерігач або оперативний працівник, чи троль з місією — це інше.

Ти можеш:
  • бути для когось опорою (hello Drug Psihiatr),
  • аналізувати поведінку з точки зору психології чи нейронауки,
  • тримати особисту дистанцію (емоційну й ідентифікаційну).
  • тролити наркоманів і отримувати від цього задоволення (не будемо тикати пальцем)
Але якщо ти часто зависаєш, просто «щоб побути серед своїх» — це поступово тягне вниз, не вгору.

Підсумок:​

Те, в якій “інформаційній кімнаті” ти перебуваєш щодня — впливає на тебе більше, ніж ти помічаєш.

Якщо форум тебе роз’їдає зсередини — не тому, що ти слабкий, а тому що ти живий, чутливий, справжній. І мозок твій хоче світла, а не багна. (hello MrDewitt)

Кому интересно, тот посмотрит.
Я начал хорошо понимать видео, примерно с 15-о просмотра.

Всё мимо статьи 🥴

все так, але головне питання - як далі діяти? дивитись на це зверху? відписатись? прийняти це як частину себе?

все так, але головне питання - як далі діяти? дивитись на це зверху? відписатись? прийняти це як частину себе?
згодом напишу, точніше чатджіпіті напише, а я поредагую зі своїми думками

Поведінкове онлайн зараження присутнє без сумніву як зареєструвався наново то досить швидко з'являється бажання згадати як же воно гребло раніше)

Назад
Зверху Знизу