Нещодавно натрапила на дуже цікаву тему: у США активно лікують домашніх тварин... канабідіолом!

Ні, це не прикол і не про те, щоб улюбленцям «поплавило дах» — мова йде про CBD, не психоактивну складову канабісу, яка реально допомагає при болях, тривожності та навіть судомах у котиків, песиків і навіть коней!
Чому це взагалі працює?
Виявляється, у собак і котів є ендоканабіноїдна система, як і в нас із вами. Тобто CBD може впливати на них дуже схожим чином. І якщо в улюбленця:- артрит
- хронічний біль
- тривожність (особливо в котів)
- проблеми з шерстю чи травленням
...то CBD може стати реальною альтернативою важким лікам із купою побічок.
Реальна історія
Є така пані Керрі з Каліфорнії. У неї три тварини з купою хронічних приколів — старша собака й два котики.І от вона, користуючись медичним канабісом для себе, вирішила дати шанс CBD-препаратам і для своїх пухнастиків.

Це її надихнуло копати глибше. Знайшла бренди, що роблять CBD-продукти спеціально для тварин. І тут я теж занурилась.
Наука за цим
Більшість канабіс-досліджень колись узагалі проводили на тваринах. І ще тоді побачили, що канабіноїди:- зменшують запалення
- заспокоюють судоми
- нормалізують серцеву функцію
Що саме дають?
На ринку вже є:- CBD-печеньки (так, для песиків!)
- капсули
- настоянки
- рідини для додавання в корм

CBD стає частиною сучасної ветеринарної медицини. Не для того, щоб тварина "відʼїхала", а щоб їй реально стало краще. Менше болю, менше тривоги, більше спокою й здоровʼя.
І, знаєш, я вже думаю — а чи не варто і моєму пухнастику дати спробувати?