TripBase

ЖУРНАЛІСТ
Повідомлення
225
Репутація
1 184
Вподобайки
729
Бали
409
🐾 CBD для котиків і песиків — серйозно, це працює!
Нещодавно натрапила на дуже цікаву тему: у США активно лікують домашніх тварин... канабідіолом! 😮
Ні, це не прикол і не про те, щоб улюбленцям «поплавило дах» — мова йде про CBD, не психоактивну складову канабісу, яка реально допомагає при болях, тривожності та навіть судомах у котиків, песиків і навіть коней!

🧠 Чому це взагалі працює?​

Виявляється, у собак і котів є ендоканабіноїдна система, як і в нас із вами. Тобто CBD може впливати на них дуже схожим чином. І якщо в улюбленця:
  • артрит
  • хронічний біль
  • тривожність (особливо в котів)
  • проблеми з шерстю чи травленням
    ...то CBD може стати реальною альтернативою важким лікам із купою побічок.

👩‍⚕️ Реальна історія​

Є така пані Керрі з Каліфорнії. У неї три тварини з купою хронічних приколів — старша собака й два котики.
І от вона, користуючись медичним канабісом для себе, вирішила дати шанс CBD-препаратам і для своїх пухнастиків.

👉 Знайшла спеціальну олію для тварин — дозу розраховують по вазі, все чітко.
👉 Через кілька днів після початку — собака спокійніша, коти не так злилися на життя, шерсть блистить, а про біль — жодного натяку.
Це її надихнуло копати глибше. Знайшла бренди, що роблять CBD-продукти спеціально для тварин. І тут я теж занурилась.

🧪 Наука за цим​

Більшість канабіс-досліджень колись узагалі проводили на тваринах. І ще тоді побачили, що канабіноїди:
  • зменшують запалення
  • заспокоюють судоми
  • нормалізують серцеву функцію
І от тепер це все адаптували у ветеринарії.

🦴 Що саме дають?​

На ринку вже є:
  • CBD-печеньки (так, для песиків!)
  • капсули
  • настоянки
  • рідини для додавання в корм
І є все це не тільки для котів і собак, а й для... коней. 🐴

CBD стає частиною сучасної ветеринарної медицини. Не для того, щоб тварина "відʼїхала", а щоб їй реально стало краще. Менше болю, менше тривоги, більше спокою й здоровʼя.
І, знаєш, я вже думаю — а чи не варто і моєму пухнастику дати спробувати?

Коте негодують. Дайош тгк замість цієї дічки!

Я и так чилю со своим мопсом

Назад
Зверху Знизу