Або вони, або я": співробітник ТЦК розповів про мобілізацію в Україні

Джанґо

Посвященный
Повідомлення
913
Репутація
1 904
Вподобайки
2 270
Бали
1 140
6cee3bc3864085c457b8cf9d230f1a5c.jpeg

Рейди ТЦК/Колаж ТСН.ua

Робота співробітників ТЦК схожа на те, як мати справу із загнаним у кут щуром.

Майже через три роки повномасштабної війни, коли мобілізація в Україні зазнає великих труднощів, співробітникам ТЦК доводиться йти на крайні заходи, щоб виконати щомісячну квоту з мобілізації.

Про це пише The Telegraph з посиланням на слова співробітника ТЦК, який погодився на розмову з журналістами на умовах анонімності.

Щоранку Артем (ім'я змінено – ред.) та його колеги виходять на вулиці та у публічні місця, де можна зустріти чоловіків мобілізаційного віку. А потім починається "складна робота": виявлених військовозобов'язаних чоловіків садять у фургони та везуть до ТЦК.

"Іноді це схоже на те, як мати справу із загнаним у кут щуром. Вони [військовозобов'язані – ред.] продовжують чинити опір, навіть перебуваючи в машині, і завжди погрожують помститися нашим хлопцям або їхнім родинам", — розповів Артем журналістам.

Видання зазначає, що саме виживання України сьогодні залежить від того, скільки новобранців зможе відправити до навчальних центрів команда Артема – і як швидко.

Артему 28 років, у нього є дружина та дитина. Свою роботу в ТЦК він приховує і від сім'ї, і від друзів, тому що в суспільстві зображують офіцерів ТЦК як "жорстоких та безжальних викрадачів", які готові йти на крайні заходи.

За словами Артема, щоранку після інструктажу співробітники ТЦК вирушають на блокпости або патрулюють вулиці. Вони зупиняють для перевірки документів усіх зустрічних чоловіків.

"Деякі групи переміщаються містом на транспортних засобах у режимі постійного пошуку. У нас є райони, де наші групи працюють практично постійно — переважно це транспортні вузли. Але іноді ми йдемо звідти, щоб люди не звикли уникати цих місць", – розповів співрозмовник журналістів.

Артем додав, що вони разом із співробітниками поліції часто чергують на входах до ринків, у парках, на пляжах, у кафе, а також біля підприємств, де працюють чоловіки. Він підтвердив, що керівництво ставить їм завдання, скільки людей потрібно знайти та доправити до ТЦК.

"Через брак новобранців ми вже не обираємо, кого зупиняти. Тепер до перевірки піддаються практично всі чоловіки", – зазначив Артем.

Він згадує, що коли тільки-но почав працювати в TЦК, не зупиняв чоловіків, які здавалися "явно слабкими", але тепер доводиться це робити. Водночас навіть ті, у кого з документами все гаразд, є відстрочка, бронювання або висновок ВЛК про непридатність до військової служби, однаково відчувають страх перед ТЦК.

А ті, хто не має права на відстрочку, часом підробляють документи, щоб уникнути мобілізації. І одне із завдань співробітників ТЦК — виявити підроблені документи.

Артем розповів, що після того, як чоловіків, які підлягають мобілізації, привозять до ТЦК, наступний крок – проходження військово-лікарської комісії. А потім, якщо лікарі визнають їх придатними, мобілізовані вирушають прямісінько до навчальних центрів, де їх готують до відправлення на фронт.

"Раніше ми дозволяли людям йти додому та збирати речі, але останнім часом вони не повертаються добровільно. Вони ховаються і не повертаються. Іноді нам доводиться навіть забирати у них телефони залежно від ситуації", — сказав співробітник ТЦК.

Артем працює у ТЦК вже півтора року і каже, що погодився на цю роботу, щоб "бути частиною системи". За його словами, на початку він відчував співчуття до тих, кого доводилося мобілізувати проти їхньої волі, але тепер навчився контролювати свої емоції.

"Тепер для мене це просто робота. У мене завжди є аргумент: або вони, або я. Я вважаю, що краще працювати на TЦК, ніж ховатись від нього", — підсумував співрозмовник The Telegraph.
Будь ласка, Увійти або Реєстрація щоб переглянути вміст URL-адреси!

Тцкашникам пезда после войны и самим ТЦК пиздец будет.

От гнида ебанная 1.5 года працюэ там. Он столько лавэ за 1.5 года поднял шо я ебу с каждого мобил. типа меня. Меня одного везли на сборочный пункт блять км 15 и говорили 15 обновишь данные и домой 6 месяц пошёл уже.

Тцкашникам пезда после войны и самим ТЦК пиздец будет.
Теж ловив себе на думці, що вони треба поки вони треба. Але в будь-який момент вони стануть цапами-відбувайлами.

Теж ловив себе на думці, що вони треба поки вони треба. Але в будь-який момент вони стануть цапами-відбувайлами.
та они и щас не застрахованы от черепно мозговых нанесенных увесистым молотком

Не станут . Они часть системы , как жек , водоканал или менты . Ничего с ними не будет . Они выполняют свою "работу" уничижают ли они внутренние войска или спецподразделения - да и это факт .
Повідомлення об'єднано автоматично:

а сам служити не йде
Ну тут 50/50 . Хотя вменяемый добровольно в тцк не останется ... По манере ведения интервью - да он пидорас ...

Не станут . Они часть системы , как жек , водоканал или менты . Ничего с ними не будет . Они выполняют свою "работу" уничижают ли они внутренние войска или спецподразделения - да и это факт .

Ну тут 50/50 . Хотя вменяемый добровольно в тцк не останется ... По манере ведения интервью - да он пидорас ...
А яка ціннісна база так званої системи? Вона йде на будь-яку підлість, вона може жертвувати нижчими ланками.

Жеківців і решту з тцк не коректно порівнювати. По перше, вони створюють реальні послуги для громадськості, по друге вони були потрібні до, і будуть потрібні після війни

ну там ж сказано «або вони, або я»

Боевые это так не оставят.

А яка ціннісна база так званої системи? Вона йде на будь-яку підлість, вона може жертвувати нижчими ланками.

Жеківців і решту з тцк не коректно порівнювати. По перше, вони створюють реальні послуги для громадськості, по друге вони були потрібні до, і будуть потрібні після війни
Я тебе привел пример что они часть механизма . Часть обоссанной системы социализма для того чтобы сравнять и обесценить любые возможности человека направленные на улучшения собственного блага . До войны тоже было тцк . Но не было таких ожесточенных методов ... Дтек тоже твари пидорасы когда свет не включают вовремя ? А при чем тут дтек вообще если мы не смотрим в корень проблемы . Дтек выполняет свою работу а люди митинги проводят рассказывая что пидоры им свет не включили но забывают о том что часть инфраструктуры ночью пошла по пизде . Но им похуй они представляют что у них обязательно должен быть свет и не ебёт !!! Так и тут если взять тцк как отдельную группу людей и сравнить их саранчёй то как ни крути эта саранча подчиняется командованию сухопутных войск ВСУ , и так далее при это м они юр организация ООО или тов если не ошибаюсь ...

Чорт. Молодой жене и сыну, возможно не удобно будет жить с "кулаком", все повторяется, если понимаете...

ну там ж сказано «або вони, або я»
Не упустил . Но переиначил ... Да! Да! Да! В страхе и в тцк- жёстче, чем в смирении но в штурме ...с такой подачей в 50 он будет возле наливайки рассказывать как он воевал а малолетки будут тромбовать его в лицо ...

Не упустил . Но переиначил ... Да! Да! Да! В страхе и в тцк- жёстче, чем в смирении но в штурме ...с такой подачей в 50 он будет возле наливайки рассказывать как он воевал а малолетки будут тромбовать его в лицо ...
вангую що так воно і буде, по класиці. щас і так вже дохуя «воєнів», які на третій лінії або на блокпосту стояли і розказують як вони «ваєвалі».

мусара і нацгвардія, потужно воювали ззаді наших, шоб вони з війни не втікали, як нквд колись

вангую що так воно і буде, по класиці. щас і так вже дохуя «воєнів», які на третій лінії або на блокпосту стояли і розказують як вони «ваєвалі».

мусара і нацгвардія, потужно воювали ззаді наших, шоб вони з війни не втікали, як нквд колись
Та так и есть увы ... Сзчшники не вывозят на гражданке в страхе жить ... Но даже от тех не слова про войну , не то чтобы закидывать хуйню по типу этой "либо они , либо я"

Назад
Зверху Знизу