Усик 5 грн

cultura

Гуру
Повідомлення
5 788
Репутація
7 958
Вподобайки
10 547
Бали
3 340
Національний банк ввів в обіг нову пам'ятну монету 5 грн. Вона присвячена набуттю українським боксером Олександром Усиком статусу абсолютного чемпіона світу у важкій вазі, чого у світі боксу не траплялося понад 20 років.

Про це повідомили у самому НБУ. Там зазначили: монета отримала назву «Абсолютний».

Як виглядає нова монета

На аверсі (лицьовому боці) монети на дзеркальному фоні зображено традиційний кримськотатарський орнамент. Він символізує кримське коріння Усика.

На реверсі (на звороті) у центрі композиції зображено стилізований образ чемпіона-спортсмена на тлі абрису монумента «Батьківщина-мати». Внизу зліва та праворуч від силуету чемпіона вказані написи:

18.05.2024 (дата проведення бою);
Абсолютний;
Undisputed (титул, який виборов спортсмен).

Screenshot_20241004_152851_Chrome.png

Що відомо про нову монету 5 грн
Пам'ятна монета «Абсолютний» введена в обіг 1 жовтня 2024 року. Вона має номінал 5 грн.
Монета виготовлена з нейзильберу (сплаву міді, нікелю та цинку). Категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед». Тираж – до 50 тис. штук.

Де можна придбати монету

Купити нові пам'ятні монети можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку України. Крім того, продаватимуть її в банках-дистриб'юторах:

Укргазбанк;
Таскомбанк;
ПриватБанк;
Ощадбанк;
ПУМБ.

Screenshot_20241004_154005_Chrome.pngScreenshot_20241004_153945_Chrome.png

Останнє редагування:
И цена у неё 700 грн . Наверное даже будет расти

Rejoice заходь на вогник)

И цена у неё 700 грн . Наверное даже будет расти
Я доречі щойно подумав, про те а яка її вартість) скоріше завсе так, тираж не такий вже і великий. Думаю, що боксодрочєри ака нумізмати з-за бугра можуть і викласти за неї трохи, хз

Я доречі щойно подумав, про те а яка її вартість) скоріше завсе так, тираж не такий вже і великий. Думаю, що боксодрочєри ака нумізмати з-за бугра можуть і викласти за неї трохи, хз
Надо брать я думаю) она пока под заказ

такої в мене ще нема. але й купляти не буду, хуєта

Хто ці всі монети розробляє.. Кожен раз якась хуйня.
Хіба неможливо знайти хорошого дизайнера і зробити хороший прект.

В атб на сдачу )

21 дукабря второй бой с Фьюри.ух

Прикольно 👍 для коллекционеров

Назад
Зверху Знизу