Марихуана та собаки: ризики, наслідки та поради власникам

big dope

Гуру
Повідомлення
6 195
Репутація
4 534
Вподобайки
7 993
Бали
3 274
Марихуана стала популярною темою в багатьох суспільствах, особливо після її легалізації в деяких країнах. Але чи задумувались ви, як ця рослина може вплинути на наших домашніх улюбленців, зокрема собак? У цій статті ми розглянемо ризики, які марихуана становить для собак, та дамо кілька порад власникам, щоб убезпечити своїх чотирилапих.

Як марихуана впливає на собак?

Активний компонент марихуани, THC (тетрагідроканабінол), може бути токсичним для собак, навіть у невеликих кількостях. Організм тварин не пристосований до переробки THC так, як організм людини. Це означає, що навіть маленька доза може викликати серйозні побічні ефекти.

Симптоми інтоксикації марихуаною у собак

Якщо собака випадково з’їсть продукт, що містить марихуану (наприклад, їжу з THC або залишки трави), можуть виникнути такі симптоми:
• Дезорієнтація або апатія.
• Слабкість, хитка хода.
• Надмірне слиновиділення.
• Розширені зіниці.
• Тремтіння або судоми.
• У важких випадках – втрата свідомості чи навіть кома.

Що робити, якщо собака отруїлася марихуаною?

1. Не панікуйте. Паніка не допоможе вашому улюбленцю.
2. Зверніться до ветеринара. Якщо ви підозрюєте, що ваш собака з’їв марихуану, негайно телефонуйте ветеринару.
3. Не намагайтеся викликати блювання без консультації. Це може погіршити стан тварини.
4. Зберігайте спокій. У більшості випадків ветеринар надасть підтримуючу терапію, яка допоможе організму тварини вивести токсин.
IMG_2149.jpeg

Як уникнути таких ситуацій?

• Зберігайте марихуану та продукти з THC у недоступному для собак місці. Уникайте залишати її на низьких столах або відкритих полицях.
• Не куріть марихуану поруч із собакою. Пасивне вдихання може також нашкодити улюбленцю.
• Будьте уважними на прогулянках. Собаки можуть знайти залишки наркотиків на вулиці, тому стежте за тим, що вони підбирають.

CBD як альтернатива: чи є ризики?

На відміну від THC, CBD (канабідіол) не викликає інтоксикації й навіть використовується у ветеринарії для зменшення стресу або болю у тварин. Проте дози повинні призначатися лише спеціалістом, адже неправильне застосування навіть CBD може мати негативні наслідки.

Висновок

Марихуана може бути небезпечною для собак, і кожен власник має розуміти це, щоб уберегти свого улюбленця. Якщо ви помітили ознаки отруєння у вашого собаки, негайно звертайтеся до ветеринара. Пам’ятайте, що відповідальність за безпеку тварини лежить саме на вас.

Захистіть своїх друзів, будьте уважними та обережними!
1C41E130-0161-4191-874F-A746E21D0F8D.png

У меня был пёс , так он не против был хапануть)) , ещё и пивасик любил попить. :ROFLMAO:

У меня был пёс , так он не против был хапануть)) , ещё и пивасик любил попить. :ROFLMAO:
ох и барбосик хулиган)) я тоже неоднократно накуривал разных собак, свою бы наверное тоже легонько но совсем чуть чуть!

ох и барбосик хулиган)) я тоже неоднократно накуривал разных собак, свою бы наверное тоже легонько но совсем чуть чуть!
Он у меня даже знал что трава это что-то не хорошее ( запретное) за что можно получить пилюлей!!!
Как-то раз накричал на него и не пустил погулять , а сам вышел пройтись. Прихожу домой, а он знал что трава под матрасом, всунул морду и вытянул (корабль шмали был завёрнут в бумажный пакован). Взял этот пакован травы и отнёс в большую комнату - там батя смотрел телевизор. Дальше интересней . Взял положил посередине комнаты и развернул его . И сам отошёл на пол метра и лёг ближе к дивану.
Прихожу домой, и батя меня сразу зовёт - ,, Иди ка сюда".
Захожу в комнату и вижу картину - сидит батя на диване, рядом лежит мой пёс, а посредине комнаты пакован со шмалью развёрнутый.
Батя мне минут 20 нотации читал , а пёс лежал уши склал и наблюдал как мне батя пиздюлей за шмаль вставляет.

Он у меня даже знал что трава это что-то не хорошее ( запретное) за что можно получить пилюлей!!!
Как-то раз накричал на него и не пустил погулять , а сам вышел пройтись. Прихожу домой, а он знал что трава под матрасом, всунул морду и вытянул (корабль шмали был завёрнут в бумажный пакован). Взял этот пакован травы и отнёс в большую комнату - там батя смотрел телевизор. Дальше интересней . Взял положил посередине комнаты и развернул его . И сам отошёл на пол метра и лёг ближе к дивану.
Прихожу домой, и батя меня сразу зовёт - ,, Иди ка сюда".
Захожу в комнату и вижу картину - сидит батя на диване, рядом лежит мой пёс, а посредине комнаты пакован со шмалью развёрнутый.
Батя мне минут 20 нотации читал , а пёс лежал уши склал и наблюдал как мне батя пиздюлей за шмаль вставляет.
это уже не собака это крыса)))

А что делать если собака сама понимает что ей надо 2напаса а не один. И знает когда её очередь курить? Это значит что
Організм тварин пристосований до переробки THC так, як організм людини

та не пугатйе блять собачников этими тупыми статьями...как-то подростком я "сныкал" в холодосе трубочки травяные, приготовленные из сельнейшей молочины...одна трубочка меня отправляла в полный астрал часов на 8-12...короче мама увидела их в холодосе и подумала, что это какая-то старая пропавшая выпечка...а было там в пакете их штук 6 наверное...короче, она отдала их нашему старому большому псу...бедолага не выходил из будки сутки и пил только воду...жалко конечно было его, но он выглядел как слегка больной пес с плохим аппетитом, а потом оклыгав и прожил ещё много лет...я очень уважал этого пса, от 6 таких трубочек и меня бы в психушку увезли, а он потриповал в будке и потом раздуплился...маме я канеш сказал, на что она подписала нашего Дика

та не пугатйе блять собачников этими тупыми статьями...как-то подростком я "сныкал" в холодосе трубочки травяные, приготовленные из сельнейшей молочины...одна трубочка меня отправляла в полный астрал часов на 8-12...короче мама увидела их в холодосе и подумала, что это какая-то старая пропавшая выпечка...а было там в пакете их штук 6 наверное...короче, она отдала их нашему старому большому псу...бедолага не выходил из будки сутки и пил только воду...жалко конечно было его, но он выглядел как слегка больной пес с плохим аппетитом, а потом оклыгав и прожил ещё много лет...я очень уважал этого пса, от 6 таких трубочек и меня бы в психушку увезли, а он потриповал в будке и потом раздуплился...маме я канеш сказал, на что она подписала нашего Дика
ох и бедолага)) вообще для собак тгк вреднее чем для человека но я бы тоже их всех пообкурил бы к черту!))))

ох и бедолага)) вообще для собак тгк вреднее чем для человека но я бы тоже их всех пообкурил бы к черту!))))
та ну да, жалко было его...а так мы котов накуривали, ну по классике как многие, натянули мокрый подняли и низ мокрого котику на голову(ну не сильно, мы не живодеры)...так как мы обычно делали это напаленные, то и коты нам казались после этих манипуляиций напаленные, но думаю то обман зрения

Назад
Зверху Знизу