Кредо @Їбатіуса vs. ідеологія психіатрії

Їбать

Сектант
Повідомлення
214
Репутація
748
Вподобайки
558
Бали
349
istockphoto-480994688-612x612.jpg

1.
Я вірю, що повага до особистих прав — суттєва попередня умова вільного і процвітаючого світу, що насильство і обман повинні бути заборонені в людських відносинах і що тільки через свободи можуть бути досягнуті мир та процвітання. Отже, я захищаю право кожної людини приймаьт участь в будь-якій мирній та чесній діяльності та вітаю різноманітність, яку викликає свобода.

Я вважаю, що всі люди мають право на виключне панування над своїм власним життям, мають право жити таким чином, як вони воліють, остільки, оскільки це не викликає насильницького втручання в рівне право інших жити таким чином, яким вони вважають за краще. Оскільки уряди, коли вони засновані, не повинні порушувати права особистості, я виступаю проти будь-якого втручання держави в галузі добровільних і договірних відносин між людьми.

Злочини без жертв: оскільки лише такі дії, які обмежують права інших, можуть дійсно вважатися злочинами, я підтримую скасування будь-яких законів на федеральному, регіональному чи місцевому рівні, що формулюють “злочини” без жертв.

Зокрема, я захищаю:
  • Скасування всіх законів, що забороняють провадження, продаж, володіння чи вживання препаратів, а так же будь-яких рецептурних медичних вимог для покупки вітамінів, препаратів та подібних речовин;
  • Охорона здоров'я: повне відділення медицини та держави;
Уряд та психічне здоров'я:
  • Я - проти недобровільної госпіталізації будь-якої людини до психіатричної установи чи недобровільного лікування у такому.
  • Я рішуче засуджую недобровільне амбулаторне лікування, в рамках якого пацієнту наказують погоджуватися на лікування, а інакше він буде заточений у психіатричному закладі і піддасться насильницькому лікуванню.
  • Я проти тиску з боку уряду з вимогою, щоб батьки отримували для дітей консультування чи психіатричні препарати.
  • Я також проти насильного лікування літніх людей з пораненнями голови або людей із зменшеною дієздатністю.
  • Лікування має бути - до бро віль ним.​

• Я проти вторгнення в будинки людей та їх особисте життя з боку офіційних осіб від "охорони здоров'я" або правозастосовних структур з метою примусу до прийому препаратів або відмови в такому.
  • Я прагну покласти край витраті грошей платників податків на будь-які програми психіатричного, психологічного чи поведінкового дослідження чи лікування. Ми виступаємо за те, щоби припинити визнання доводів захисту у кримінальному процесі, заснованої на понятті "божевілля" або "зменьшенної осудності”, яка позбавляє винних від відповідальності.
2.
Суть проблеми в тому, що дія, яка з погляду вільного суспільства — насильницька, з психіатричної точки зору – терапевтична. Спробуємо розглянути цю проблему, словникові визначення ключових термінів дають зручний початок. Словник Вебстера визначає агресію як «помітне, неспровокований, відкритий ворожий напад... порушуючий права», насильство — як «застосування фізичної сили так, щоб заподіяти шкоду чи образити», а ініціювати як «почати робити». Цей кістяк потребує дуже значного наповнення плоттю — бракує посилань на володіння собою, володіння тілом та на згоду. Багато найбільш кричущі акти насильства в сучасних державах і між ними офіційно відбуваються для того, щоб «допомогти» або «звільнити» тих, хто зазнає насильства і, отже, не підходять під дефініцію «застосування фізичної сили для того, щоб заподіяти шкоду чи образити».

Почнемо із простого прикладу. Молода жінка знуряє себе голодом. Її батьки звертаються за допомогою до психіатра. Він діагностує у жінки, яку надалі називає «пацієнтом», страждання від нервової анорексії, повертає її в стаціонар і піддає примусовому годуванню. Жінка сприймає ці дії як невиправдане насильство. Її сім'я, психіатр, суспільство та закон розглядають їх як життєрятівне лікування. Цей приклад показує вирішальну важливість того, щоб не забувати про наше інстинктивне відчуття, що наші тіла — це наша власність, вони належать нам. Ось чому існує фундаментальний принцип права, згідно з яким будь-яке невирішене вторгнення і навіть небажаний дотик до тіла становить кримінальну провину. Виключаючи надзвичайні ситуації, медичне лікування без згоди на нього подає собою образу дією незалежно від тієї медицинської вигоди, яку отримав суб'єкт.

Заради правди зазначимо, що називати лікування такої людини «заточенням» - образа психіатричної професії. Це зрозуміло — психіатрія несумісна зі свободою.

«Юридичний словник Блека» стверджує: «Кожне затримання людини – це заточення, будь то у звичайній в'язниці, у приватному будинку або навіть силове затримання на вулиці». Для ненавченого, нескептичного розуму - особливо психіатрично «освіченого» - невідкладна психіатрична допомога та невідкладна хірургічна допомога дуже схожі, майже тотожні. Обидві ситуації розглядаються як «невідкладні»: кожного пацієнта
доставляють до кабінету невідкладної допомоги, кожному з їх надають невідкладне медичне лікування. Яка різниця між ними? Відповідь полягає в тому, що називається «міфом душевної хвороби». Я викладу різницю, застосовуючи її до сценаріїв невідкладної госпіталізації, описаних вище.

● У ситуації невідкладної медичної допомоги суб'єкт страждає від загрозливого життя пошкодження організму або захворювання, здатного спричинити смерть, якщо невідкладне лікування не проведено.
Пацієнт занадто ослаблений, щоб вимагати мідіцинської допомоги та дати згоду на лікування або відмовити в такому. Згода на медичну допомогу у цій ситуації передбачається або дається близьким родичем.
● У разі невідкладної психіатричної допомоги суб'єкт зовсім не страждає від пошкодження чи захворювання. Він свідомий, здатний попросити про медичну допомогу, проте недвозначно відмовляється від медичного втручання. Його доставляють до лікарні силою та дефакто оголошують недієздатність за допомогою подвійного лікарського діагнозу — «психічного захворювання» та «суспільної небезпеки». Розглядаючи зв'язок між вільним суспільством і психіатрією, необхідно пам'ятати, що закони про психіатричну допомогу наділяють психіатрів владою і в результаті — вимагають від психіатрів позбавляти волі людей, яких вони вважають такими, що страждають на психічне захворювання і такими, що становлять небезпеку для самих себе або оточуючих. Закони про госпіталізацію не вимагають, щоб «пацієнт» був, чи був оголошений, розумово чи законно недієздатним. Усної заяви психіатра про те,що людина «психічно хвора» і «небезпечна для себе або оточуючих», достатньо, щоб виправдати позбавлення його свободи.

3.
Розглянемо гіпотетичний сценарій. Протягом дуже короткого періоду снайпер вбиває кілька людей. Поліція встановлює, хто це, заарештовує його та ув'язнює. Я вважаю, що насильство ініціював снайпер, а не поліція. Снайпер, однак, може наполягати на тому, що він не починав насильства, а лише «відповідав» на несправедливі акти насильства проти «його народу». Однією з причин цієї дурниці може бути влада незрозумілих слів. Такі терміни, як «божевільний», «душевнохворий», «божевільний», «шизофренік», «психотик», мають на увазі ідею насильства з боку того, хто госпіталізований або схильний вчинити насильницький вчинок. Далі класичний приклад кругового міркування, коли така людина здійснює акт насильства, люди визнають психіатричне тлумачення цього що він здійснив його внаслідок психічної хвороби та що хвороба «примусила» його порушити закон чи позбавити себе життя (вчинок, що не порушує кримінального права).

4.
Людина, яка робить помилку, наприклад неправильно складає числа, виправляє її, як тільки вона помилку знаходить або їй на неї вказують. На противагу цьому так звана людина з психозом робить хибне твердження, наприклад про те, що він - Ісус Христос, і жодні докази чи свідоцтва зворотного не переконають його. Я пропонував вважати, що багато таких помилкових тверджень нагадують релігіозні вірування і можуть розумітися як метафори, схожі на ситуацію, коли чоловік називає свою юну дочку «мій ангел». Справа в тому, що твердження - не важливо, вірні чи помилкові, – це висловлювання. Робити висловлювання – це право, захищене Першою
виправлення. Священикам і політикам дозволяється робити твердження, які багато хто вважає брехнею.

"Психотикам" - ні. Психіатри відмовляють «важко хворому» психіатричному пацієнту в праві тікати від істини, «діагностуючи» його брехню як «психотичний абсурд». Зрозуміло, що висловлювання такого типу дратують і засмучують людей, яких вони звернені. Як правило, маячні висловлювання — це не загрози, і виголошення таких - це злочин. Якщо ми звільнимо себе від хватки психіатричного проголошення, стане очевидно, що затвердження помилкового висловлювання – не злочин. Людина, стверджуючий, що він — Бог чи що в нього п'ятнадцять осіб, — не агресор. Він брехун.

Тим не менш, психіатри в порядку речей стигматізують людей, які роблять подібні висловлювання — чому прикладом служить «слух голосів», — у статусі «галюцинуючих психотиків», відповідно, психічно хворих та небезпечних для себе та для оточуючих. Хоча таке визначення може здатися медичною думкою чи мнєнієм, фактично це судове рішення. Психіатр, який встановлює, що Уася психічно хворий і небезпечний для себе або оточуючих, виступає в тій же ролі, що й голова журі присяжних, оголошує Уасю винним у злочині. В результаті має місце агресивна несправедливість, замакована під милосердну допомогу.

Давай лучше сделаем все психические заболевания добровольными. Вот тогда все эти Drug Psihiatr и иже с ними точно потеряют почву под ногами.

проти недобровільної
А що ти маєш на увазі використовуючи це "воля"? Це що таке і хто є її носієм? Якщо дитина, яка тільки що народилася, має якісь проблеми серйозні зі здоров'ям, її госпіталізація теж має бути доброВІЛЬНОЮ?

пока не решаюсь прочесть
я теж бро, я теж. сама тільки назва теми викликає у мене важкі роздуми над питаннями типу:

що означає "ідеологія психіатрії"? чи відомо мені щось про таке? може це шось інше мається на увазі, під цим формулюванням, але я не в'їжжаю в термніологію?
і взагалі, чи може психіатрія мати якусь ідеологію? тобто, чи може це явище бути властивим для того що прийнято називати психіатрією? і чи зустрічав я аналогічні ознаки в інших галузях медицини?
і навіть якщо десь, колись, якась психіатрія з тих чи інших причин набула такої ознаки, то чи можна в решті вважати це психіатрією? і чи є сенс екстраполювати цю властивість (наявність виразної ідеологічної складової) на всю психіатрію в самому широкому значенні цього слова?

повторюсь, це тільки назва піднімає в мене в голові стільки питань. якщо почну читати, то не впевнений що через пару речень зі мною не трапиться якась гостра реакція на стрес, або навіть стрес-індукований психозик. бо я впринципі і без того в дурці знаходжусь і працюю, по закону це вже вважається шкідливими умовами праці, через що в нас робочий день не 8 годин а 7.2, відпустка 40 днів на рік, доплати до посадового окладу і т.д.

от якби я був судово-психіатричним експертом, тоді базару нема - читав би оце таке на ізі. а так - сорян, поки не готовий.

Я от думаю - Їбать , а чому б це шановному пану Їбать не пошукати самому грунтовних відповідей на усі ті питання? оце було б правильно, я вважаю. якщо вже маєш потребу Їбать макітру, то почни будь ласка зі своєї власної, перш ніж котити яйця до чиєїсь.

чи може психіатрія мати якусь ідеологію
психиатрия может подчиняться государству, государство может иметь идеологию офк. Правачки во власти? Лечим негров с геями как психические отклонения. Левачки во власти? Принудительно госпитализируем всех гомофобов. Никогда ничего подобного не було.
Повідомлення об'єднано автоматично:

Психиатрические какие-то исследования может есть я не знаю, или может даже журнали и статьи в них имеются? Может даже кто-то спонсирует такие вещи? Может даже у спонсора имеются какие-то идеологические убеждения? Маловероятно, конечно, ведь там верифицируемость такая что мама не горюй)))

Левачки во власти? Принудительно госпитализируем всех гомофобов
такого точно не було, і чому ти апелюєш до крайніх проявів, які завжди є окремим випадком а не загальною тенденцією.

Может даже у спонсора имеются какие-то идеологические убеждения?
государство может иметь идеологию
звісно, і держава і спонсори можуть мати ідеологію. хоча спонсори досліджень зазвичай переслідують комерційні інтереси а не приведення уявлень про те чи інше явище у відповідність до ідеології. взагалі групи людей можуть її мати. і нерідко люди об'єднуються в групи довкола певної ідеології. ба більше, цими людьми зі спільною ідеологією можуть бути і психіатри. але ж психіатри≠психіатрія.

Zeno там ще багато питань лишилось. не бажаєш продовжити впрягатись за Їбать і відповісти ще хоча б на декілька з них?
Повідомлення об'єднано автоматично:

з цього треба було починати і на цьому ж зупинитись)

з цього треба було починати і на цьому ж зупинитись)
такий собі тейк

@Zeno там ще багато питань лишилось. не бажаєш продовжити впрягатись за @Їбать і відповісти ще хоча б на декілька з них?
це єдине питання у твоєму повідомленні. Задавай, типу, яка проблема щось пообсмоктувати чи подискутувати? Якщо ж ти свій рівень маєш такий що не слід опускатися до нашого, то ніхто тебе і не змушує.

Рівень вбивств під час першого епізоду психозу та після лікування: систематичний огляд і мета-аналіз​

Будь ласка, Увійти або Реєстрація щоб переглянути вміст URL-адреси!
Спостереження про те, що майже половина вбивств, скоєних людьми з психотичними захворюваннями, відбувається до початкового лікування, свідчить про підвищений ризик вбивства під час першого епізоду психозу. Метою цього дослідження було оцінити рівень вбивств під час першого епізоду психозу та після лікування.

Докази зв’язку між тривалістю нелікованого психозу та часткою психотичних вбивств до лікування​

Систематичний пошук опублікованих досліджень вбивства при психозі та тривалості нелікованого психозу. Результати були об’єднані, щоб вивчити взаємозв’язок між повідомленою затримкою лікування та часткою вбивств, скоєних до первинного лікування.

Останнє редагування:

Рівень вбивств під час першого епізоду психозу та після лікування: систематичний огляд і мета-аналіз​

Спостереження про те, що майже половина вбивств, скоєних людьми з психотичними захворюваннями, відбувається до початкового лікування, свідчить про підвищений ризик вбивства під час першого епізоду психозу. Метою цього дослідження було оцінити рівень вбивств під час першого епізоду психозу та після лікування.

Докази зв’язку між тривалістю нелікованого психозу та часткою психотичних вбивств до лікування​

Систематичний пошук опублікованих досліджень вбивства при психозі та тривалості нелікованого психозу. Результати були об’єднані, щоб вивчити взаємозв’язок між повідомленою затримкою лікування та часткою вбивств, скоєних до первинного лікування.

преступники могут легко и часто симулировать психическое заболевание - миф
статистика Insanity Defense/Mental Disorder Defense: из 1 % обвиняемых, только 0,26 % признаются невиновными. (США)
+во многих штатах нет оправдания "невиновен ибо психотік", есть "виновен, но психотік"

))))))))))))))))))) купил когда то один хуй с бабками маленьких хуёв без бабок и сказал он им делайте всё что бы хуй у вас был такой же как у меня , а у остальных такой же как у вас сейчас , и начали эти маленькие хуи наращивать свои хуи на маленьких хуях , и воплотилось это в реально и начали все верить маленьким хуям ! вот и сказочке конец , а кто понял молодец ,а кто не понял того и дальше наёбуют! пака!

что из этого всего следует? Что есть факторы, повышающие склонность к совершению преступлений? Что при наличии подобных факторов человека можно лишать свободы еще даже до совершения преступления? Типа выпил чарочку - сиди в вытрезвителе? Потому что a positive relationship between alcohol use and criminal activity has been well documented.

Джон Нэш - математик нобелевский лауреат, диагностирована шизофрения

История: Джону Нэшу, блестящему математику и лауреату Нобелевской премии, в возрасте около 30 лет был поставлен диагноз «параноидальная шизофрения». Его болезнь привела к интенсивным галлюцинациям, повлияла на его личную и профессиональную жизнь, и он пережил несколько недобровольных госпитализаций.
Как психиатрия помогла: Путь Нэша к шизофрении был непростым, и он провел несколько лет в психиатрических клиниках и за их пределами. В конце концов, сочетание лекарств, поддержки и методов самоконтроля помогло ему обрести контроль над симптомами.
Итог: Жизнь Нэша была показана в фильме A Beautiful Mind, который привлек внимание к шизофрении и ее последствиям. Несмотря на трудности, он внес новаторский вклад в математику и стал символом стойкости, показав, что психиатрическая помощь может помочь людям жить полноценной жизнью даже при тяжелых психических заболеваниях.

Элин Сакс - профессор права и автор, диагностирована шизофрения

История: У Элин Сакс, профессора права и защитницы психического здоровья, в раннем взрослом возрасте была диагностирована шизофрения. Она страдала от сильных галлюцинаций и бреда, которые влияли на ее способность работать и жить самостоятельно.
Как психиатрия помогла: Сакс пережила периоды недобровольной госпитализации и принудительного лечения, включая принудительный прием лекарств, особенно во время приступов психоза.
Итог: Впоследствии Сакс стала активным защитником прав психически больных, подчеркивая важность сострадательного и совместного ухода. Тем не менее она признает, что принудительное лечение иногда было необходимо, чтобы обеспечить ее безопасность и стабильность. Она сделала успешную карьеру и написала мемуары, в которых подробно описала свой опыт.

Лайонел Олдридж — бывший игрок НФЛ, диагностирована шизофрения

История: был звездным игроком НФЛ за Green Bay Packers, но у него развилась шизофрения. В то время поддержка психического здоровья была ограничена, и болезнь Олдриджа привела к тяжелой паранойе и бездомности. Иногда его госпитализировали недобровольно, когда его состояние подвергало его риску.
Как психиатрия помогла: Со временем Олдридж принял лечение, которое включало психиатрическую помощь, лекарства и терапию. Эти вмешательства сыграли решающую роль в том, чтобы помочь ему справиться с симптомами и стабилизировать свою жизнь.
Итог: Олдридж стал защитником психического здоровья, публично рассказывая о своем пути с шизофренией. Он работал над просвещением других и снижением стигмы вокруг психических заболеваний, показывая, что люди с тяжелыми психическими расстройствами могут восстановить контроль над своей жизнью и даже помогать другим в этом процессе.

Назад
Зверху Знизу