Дослідження впливу сушки мухомора на вміст іботенової кислоти та мусцимолу

Elias

Сектант
Повідомлення
422
Репутація
986
Вподобайки
768
Бали
545
Під час останнього досвіду мікродозингу мухомора протягом ~2х місяців, ще до війни, я почав помічати за собою не властивий мені овочево-сонний стан, десь на 5-6 тиждень, що стало приводом закінчити займатись самолікуванням, та дослідити трохи глибше тему впливу гриба на організм. Хоча мій овочевий стан навряд був повʼязаний з сушкою, скоріш з впливом мусцимолу на ГАМК рецептори, ця тема мене зацікавила.

Багато де пишуть про негативний вплив іботенової кислоти, та важливість правильної сушки. Подивившись відоси постачальників сушеного гриба на ютуб мене розібрала цікавість перевірити на скільки можна довіряти продукту, який є на ринку - тому що дуже різала вухо фраза на одному з відео "саме при такій сушці гриби найкраще виглядають" (температура була 45*С) - вигляд мене цікавив менш за все, а от вплив на стан здоровʼя не в останню чергу . Отже я натрапив на чергове відео баби Маші, в якому приводилось одне з досліджень в лабораторних умовах, яким я і поділюсь нижче.

Лабораторні тести з декарбоксилювання іботенової кислоти при сушінні та приготуванні мухомора.

Вступ

Люди в гірських районах вважають, що токсини в A. muscaria зменшуються шляхом сушіння, зберігання або варіння. Тому були досліджені основні фізіологічно активні речовини, іботенова кислота (IBO) і мусцимол (MUS), в A. muscaria. IBO легко перетворюється на MUS шляхом декарбоксилювання, а MUS є галюциногеном. Висушування A. muscaria на сонці або за допомогою обігрівача спричинило збільшення MUS у грибі, в той час як IBO було втрачено. Висловлювалося припущення, що токсичність гриба буде посилюватися при обробці. Вміст IBO та MUS у грибах були стабільними при зберіганні в сухих або солоних умовах. Концентрація MUS збільшилася, тоді як IBO знизилася під час термічної обробки, і зміни були більш помітними в кислих, ніж лужних умовах. Однак загальне варіння (протягом 10 хвилин) майже не зменшило вміст токсичних речовин. Кип’ятіння або замочування A. muscaria у воді спричинило швидке вивільнення більшості IBO та MUS у грибі у воду.

Вплив сушіння на вміст IBO та MUS
  1. Сушка на сонці:
    • Sunlight-I (3 дні):
      • Іботенова кислота (IBO): 216 ppm (зменшення на 53%).
      • Мусцимол (MUS): 96 ppm (зростання у 12 разів).
    • Sunlight-II (11 днів):
      • IBO: 36 ppm (зменшення на 92%).
      • MUS: 33 ppm (зростання у 4 рази).
  2. Сушка біля нагрівача (Heater-III):
    • IBO: 58 ppm (зменшення на 87%).
    • MUS: 31 ppm (зростання у 3.8 рази).
1738018322844.png

• Сушка в сушарці при різних температурах:
    • При 40°C:
      • IBO зменшилася до 65% від початкового рівня.
      • MUS зріс у 6 разів (620%).
    • При 50°C:
      • IBO: 64% залишковий рівень.
      • MUS: 580% від початкового рівня.
    • При 60°C:
      • IBO: 54%.
      • MUS: 683%.
    • При 80°C:
      • IBO: 17%.
      • MUS: 666%.
    • При 100°C:
      • IBO: 12%.
      • MUS: 280%.
    • При 120°C:
      • IBO практично зникла (0.5%).
      • MUS зменшився до 50% від початкового рівня.
1738019075637.png
1738019226819.png

Вплив зберігання на вміст IBO та MUS
  1. Зберігання в сухому вигляді:
    • Сушені гриби зберігалися в темному прохолодному місці до 90 днів.
    • Протягом цього періоду вміст іботенової кислоти та мусцимолу залишався стабільним, без суттєвих змін.
  2. Зберігання в соляному розчині:
    • Зразки зберігалися при концентрації 10% NaCl у холодильнику (5°C) до 136 днів.
    • Результати:
      • Концентрація IBO і MUS зменшувалася поступово, але цей процес був дуже повільним.
      • Зменшення токсичних речовин до значних рівнів потребує більше ніж кілька місяців.
    • Висновок: короткострокове зберігання в соляному розчині (1-2 місяці) не забезпечує ефективного зниження токсичності.
1738019278832.png

Висновки

Дослідження впливу різних методів сушіння та зберігання мухомора на вміст іботенової кислоти (IBO) і мусцимолу (MUS) дає розуміння щодо безпеки обробки цього гриба.
  1. Сушка мухомора:
    • Сушіння є потужним засобом для зниження рівня іботенової кислоти, водночас сприяє зростанню концентрації мусцимолу через декарбоксилювання IBO.
    • Найкращі результати досягаються при використанні сушіння на сонці або при температурі 40-60°C, що дозволяє ефективно зменшити токсичність і зберегти мусцимол. Проте, при температурі понад 80°C спостерігається швидке зниження обох компонентів через термічну деградацію, що знижує ефективність обробки.
  2. Зберігання мухомора:
    • Довготривале зберігання в сухому вигляді забезпечує стабільність IBO і MUS без значних змін у концентраціях, що підходить для тривалого зберігання без погіршення властивостей грибів.
    • Зберігання в соляному розчині (10% NaCl) при низьких температурах повільно зменшує вміст активних речовин, але для помітного зниження токсичності потрібно більше трьох місяців. Короткострокове зберігання (1-2 місяці) неефективне для детоксикації.
    • Сухе зберігання є оптимальним для тривалої консервації, тоді як соління підходить лише для дуже тривалих періодів.
Після досвіду кількох курсів мікродозингу, для себе зробив висновок що краще вирішувати задачі доказовими ліками, коли ти знаєш склад, дозування і т.д. Хоча не можна відхиляти позитивні ефекти, треба брати до уваги відсутність повноцінних досліджень та повного інфо про побічні дії.

Коментар авторки каналу до відео:

"Эти лаб данные никакого отношения в микродозам не имеют) Здесь исследуется только влияние Т и РН на декарбоксилирование иботеновой кислоты в мусцимол. Пока НИКТО не знает, ЧТО является лечебным агентом в мухоморе, может иботеновая кислота, а может и то-то другое. Пока НИКТО не проводил подобные исследования и ВСЕ предположения о Т сушки и прочих "полисахаридов"))) -- только гипотезы и догадки. Оптимальная сушка будет в пределах 45 градусов, не более 60 -- это данные на основании эффектов и выборки опытным путем)"

Джерела:
відео -
посилання на дослідження -
Будь ласка, Увійти або Реєстрація щоб переглянути вміст URL-адреси!

Останнє редагування:
В общем заметил что при приёме мухомора в первойполовине дня разгоняет очень мозговую активность... По началу прикольно, гамки в действии, полный похуизм, ты ахуенен и пиздат полон сил... Потом постепенно увеличиваешь дозировку с грамма до трех утром, а потом тупо ешь куски шляпки которые нравятся... (речь о красном?) когда прекращаешь, то на мир чистым светлым взглядом смотришь и понимаешь какая это все хуета... Но она есть, она работает но как не понятно ..

закарпатские мхм гараздо сильнее чем в банках у мудрого мухомора... Но блятб харьковские еще сильнее чем закарпатские...дело в сушке или регионе?

Обожруся Грибов в щи

То шо, сушити в сухожаровій шафі, а потім виставити на сонце на тиждень?

Кст а при попадании влаги в конечный продукт мусцимол снова в иботеновую не прекращается?))

В общем заметил что при приёме мухомора в первойполовине дня разгоняет очень мозговую активность... По началу прикольно, гамки в действии, полный похуизм, ты ахуенен и пиздат полон сил... Потом постепенно увеличиваешь дозировку с грамма до трех утром, а потом тупо ешь куски шляпки которые нравятся... (речь о красном?) когда прекращаешь, то на мир чистым светлым взглядом смотришь и понимаешь какая это все хуета... Но она есть, она работает но как не понятно ..

закарпатские мхм гараздо сильнее чем в банках у мудрого мухомора... Но блятб харьковские еще сильнее чем закарпатские...дело в сушке или регионе?
Так , про червоний мова ) Як пишуть/говорять євангелісти мікродозингу - він якби резонує з твоїми ритмами. Як я бачив по собі - вирівнюється емоційний фон , не так впливає стрес , сон покращується ) дозування було 0,5г зранку і ввечері , тестив якось по 1г , але зрозумів що мені багато .

Я купляв тільки у мудрого мухомора, тому нажаль порівняти нема з чим ) в цьому полягає мабуть головний мінус - не можна бути впевненим в концентрації того чи іншого гриба )

То шо, сушити в сухожаровій шафі, а потім виставити на сонце на тиждень?

• Найкращі результати досягаються при використанні сушіння на сонці або при температурі 40-60°C, що дозволяє ефективно зменшити токсичність і зберегти мусцимол. Проте, при температурі понад 80°C спостерігається швидке зниження обох компонентів через термічну деградацію, що знижує ефективність обробки.

Так , про червоний мова ) Як пишуть/говорять євангелісти мікродозингу - він якби резонує з твоїми ритмами. Як я бачив по собі - вирівнюється емоційний фон , не так впливає стрес , сон покращується ) дозування було 0,5г зранку і ввечері , тестив якось по 1г , але зрозумів що мені багато .

Я купляв тільки у мудрого мухомора, тому нажаль порівняти нема з чим ) в цьому полягає мабуть головний мінус - не можна бути впевненим в концентрації того чи іншого гриба )

У мудрого мухомора не рабочие грибы. Ну или как правильно сксзать... Слабый эфект оказывают. Утренняя дозировка мудрого была 1,5г-3капсулы. Мне не зашли. Малая пропила по 1г утром и ей было комфортно и ощутимый результат со второй недели приёма. А от полки карпатских она прям чувствовала что прям много и на утро был абстинентный синдром.

У мудрого мухомора не рабочие грибы. Ну или как правильно сксзать... Слабый эфект оказывают. Утренняя дозировка мудрого была 1,5г-3капсулы. Мне не зашли. Малая пропила по 1г утром и ей было комфортно и ощутимый результат со второй недели приёма. А от полки карпатских она прям чувствовала что прям много и на утро был абстинентный синдром.
Да ладно, абстинентный синдром от мухоморов? И в чём он выражался?

Да ладно, абстинентный синдром от мухоморов? И в чём он выражался?
Головная боль, сонливое состояние, тошнота

Если не правильно назвал... То такое бывае.
Как это правильно называется?

Так это не абстиненция, это и есть условно нормальные эффекты
Ну да как будто хлопнул пару стопарей и спать лег...

Та ну их в пизду эти гамки. Особенно в тех количествах в которых их можно жрать через 3 дня...

Я как нибудь дойду до того чтоб расписать волшебное действие мухоморов и то как они меня избавили от алкашки и нормализовали состояние...

Будь ласка, Увійти або Реєстрація щоб переглянути вміст спойлерів!

Головная боль, сонливое состояние, тошнота

Если не правильно назвал... То такое бывае.
Как это правильно называется?
Впервые слышу об абстинентном синдроме от мухоморов. Все психоактивные вещества выводятся с мочой и не накапливаются в организме. Такое состояние могло быть вызвано как множеством различных факторов, так и употреблением тяжёлой пищи менее чем за 72 часа до употребления грибов, например свининой, бараниной, жареными во фритюре продуктами и т.д
Так это не абстиненция, это и есть условно нормальные эффекты от мухоморов - головная боль, сонливое состояние, тошнота.
Юзайте нормальные ГАМКи, которые прут по-человечески))
Нормальные ГАМКи это какие? Прегабалин от которого харит не по детски?

Весь прикол мікродозу, в тому щоб підібрати дозування , яке не буде міняти ніяк взагалі, щоб не відчувати ніяких змін свідомості , відчуттів) У мене поки підбирав від 1,5 г також були відчуття що щось змінилось, мушки перед очима легкі перші пару годин .

Весь прикол мікродозу, в тому щоб підібрати дозування , яке не буде міняти ніяк взагалі, щоб не відчувати ніяких змін свідомості , відчуттів) У мене поки підбирав від 1,5 г також були відчуття що щось змінилось, мушки перед очима легкі перші пару годин .
Та у меня ничего не меняется, появляется уверенность мотивация. Прилив сил, хорошее настроение... Нормальный сон. И я могу вообще наплести историю как я бросил алкоголь и сигареты...

Да я не правильно назвал. Скорее не абстинентный синдром в правивильном его понимании, а просто бодун
На самом деле и бодуна от мухоморов быть не должно ни при каких раскладах, так как для мало-мальской интоксикации нужно употребить довольно внушительное количество грибов за раз, причём недосушенных. Из личного опыта могу сказать, что после курса продолжительностью несколько месяцев подряд с количеством 10+ грамм красных мухоморов в сутки абстинентного синдрома или какого-либо отходняка/бодуна не наблюдалось. Причин неважного самочувствия может быть масса. Нельзя исключать и тот фактор, что при лечении любых заболеваний, особенно хронических, они могут обостряться, а мухомор включён в официальную фармакопею многих стран как лекарственный гриб

Останнє редагування:
мухомор включён в официальную фармакопею многих стран как лекарственный гриб
О, а де сноска, дай почитать если есть)
самом деле и бодуна от мухоморов быть не должно ни при каких раскладах, так как для мало-мальской интоксикации нужно употребить довольно внушительное количество грибов за раз,
Возможно индивидуальная переносимость... Ей даже на весах делал по.0.3-0.5 и все равно головные боли тупняковое состояние от разового приёма... Да не исключаю что они были не отлеженные ине ферментированные правильной сушкой. Но, у меня они после получения, хранились в вакууме больше месяца...
Из личного опыта могу сказать, что после курса продолжительностью несколько месяцев подряд с количеством 10+ грамм красных мухоморов в сутки абстинентного синдрома или какого-либо отходняка/бодуна не наблюдалось.
Я доходил до 5-7 грамм когда ложками ел молотый и брал с собой шляпки в дорогу и у меня тоже не наблюдалось

О, а де сноска, дай почитать если есть)
Я на сайте Вишневского инфу про официальную фармакопею читал. Ссылку лень искать, но причин не доверять этому бородатому учёному у меня нет
Возможно индивидуальная переносимость... Ей даже на весах делал по.0.3-0.5 и все равно головные боли тупняковое состояние от разового приёма... Да не исключаю что они были не отлеженные ине ферментированные правильной сушкой. Но, у меня они после получения, хранились в вакууме больше месяца...
Причин масса может быть от неправильной ферментации до места сбора. Никто не даст тебе гарантии, что грибы которые ты покупаешь в интернете не были собраны вдоль дороги и не впитали в себя тяжёлые металлы и прочую непотребщину

Я на сайте Вишневского инфу про официальную фармакопею читал. Ссылку лень искать, но причин не доверять этому бородатому учёному у меня нет

Причин масса может быть от неправильной ферментации до места сбора. Никто не даст тебе гарантии, что грибы которые ты покупаешь в интернете не были собраны вдоль дороги и не впитали в себя тяжёлые металлы и прочую непотребщину
Не я таким не занимаюсь, мне грибы шлют с карпатских гор просветленные в пончо из ламы с дредама и тд... Там хотьи дурка полная но 10000 %грибы там собраны га вершинах гор. А харьковчане собирают в лесных угодиях... Короче сомневаться неприходится

Назад
Зверху Знизу